Горещи новиниЗдраве

Без маски от 1 април, край на извънредната епидемична обстановка

ОТПАДА ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО НОСЕНЕ НА ПРЕДПАЗНА МАСКА НА ЗАКРИТИ ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА. Това е едно от ограниченията, които падат, след като правителството взе решение да не удължава извънредната епидемична обстановка след 31 март. От 1 април вече няма да са в сила и рестрикциите за ограничения в броя на лицата, които могат да посещават едновременно обекти на закрито, ограничения при осъществяване на присъствено обучение във висшите училища, забрана за свиждания в болниците и социалните услуги и изискването към работодателите за допускане до присъствена работа при възможност на не повече от 50% от персонала.

Заболеваемостта от COVID-19 в областта падна под 300 на 100 000 души, а в лечебни заведения са настанени около 70 инфектирани. 408 души са на домашна терапия, а под карантина са поставени 665 души.

Заради спада на заразени директорът на РЗИ д-р Евгения Недева издаде заповед за намаляване на броя на разкритите легла за болни от коронавирус в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“.

По данни на Единния информационен портал в региона са поставени над 115 000 дози ваксини, а със завършен имунизационен цикъл са общо 53 491 лица. 20 560 души са получили трета игла.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Без маски от 1 април, край на извънредната епидемична обстановка

  • Всичкото хубаво, ама май не отпадали маските.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *