ЕленаОбщество

СЛЪНЧЕВ И ВЕСЕЛ ПРАЗНИК НА ХИЖА „ЧУМЕРНА“

Станалият вече традиция зимен спортен празник на хижа „Чумерна“ тази година събра ентусиасти от цялата страна. Слънчевият съботен ден премина в много състезания и весели игри както за малки, така и за големи. Празникът се организира за поредна година от Община Елена и Туристическо дружество „Чумерна – 1901“.

Спукания с шейни, тенис на маса, стрелба в кош и дегустация на домашни вина бяха само част от емоциите в забавната програма. За първенците имаше и грамоти, които връчи кметът на Община Елена. Той поздрави всички присъстващи, като пожела традицията да продължи още дълги години, а хижата да бъде тясна за всички желаещи да присъстват на спортното събитие.

В спусканията с шейни най-бързи бяха Яна Василева – при децата,  Владимир Атанасов – при мъжете и Магдалена Златева – при жените. Най-малкият участник бе Александър Ножаров, а най-атрактивен – Здравко Златев. В раздел „Домашен еликсир“ се отличи ветеранът на туристическото дружество Йорданка Аврамова.

Под лъчите на огрялото слънце част от групата изкачиха и първенеца в Елено-Твърдишкия балкан – връх Чумерна. С много емоции и усмивки приключи зимният празник, а накрая всички участници си направиха обща снимка за спомен.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *