Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Баскетболистките от ВТУ отново са национални шампионки във формата 3х3

Женският отбор на Великотърновския университет, ръководен от проф. Милена Алексиева, спечели поредна шампионска титла от Националното студентско първенство по баскетбол 3х3. Тимът от старата столица победи и в трите си мача в групата срещу отборите на НСА „В. Левски“ (15:6), Шуменски университет (15:9) и Технически университет – София (15:4).

Красив мач изиграха болярките на полуфинала срещу отбора на УНСС, в който демонстрираха много от привлекателните черти на баскетболната игра – колективен борбен дух, непрекъснат контрол над опонента и липса на всякакво напрежение в ситуациите. В другия полуфинал неочаквано отборът на Тракийски университет загуби от НСА с 15:11. По този начин съперник на момичетата от ВТУ във финала се оказа отборът на НСА. И този мач не се оказа препятствие за жените на ВТУ, които в състав Зорница Костова, Жени Нацкина, Клаудия Цанкова и Ралица Райчева спечелиха златни медали и завоюваха купата на АУС в Благоевград. Тази купа е трета за женския състав на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ във формата 3х3.

Мъжкият отбор също демонстрира силна игра по време на целия турнир. В груповите срещи момчетата, ръководени от гл. ас. д-р Данаил Киров, загубиха от ЮЗУ драматично с 10:15, а после и от НСА и от Шуменски университет. След победа с 15:5 над МУ – Пловдив, заеха седмо място. На четвъртфинала в мач, изпълнен с напрежение и смяна на ситуациите, студентите загубиха от УНСС. Отборът беше в състав Кирил Кънев, Елизар Георгиев, Цветан Тодоров и Светлозар Стойчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *