Търновец сбъдна 20-годишната си мечта за лична среща със звездата на английския футбол Уейн Рууни

Деян Златанов подарил на емблематичния играч на „Манчестър Юнайтед“ българско червено вино и емоционален колаж със снимки

 

СПИРАЩА ДЪХА ЕМОЦИЯ ОТ СБЪДВАНЕТО НА 20-ГОДИШНАТА СИ МЕЧТА ЗА ЛИЧНА СРЕЩА С ФУТБОЛНАТА ЗВЕЗДА УЕЙН РУУНИ преживя заклетият му фен Деян Златанов от Велико Търново. 34-годишният жител на старата столица пропътува 3000 км, за да се докосне до своя идол, и го накара да се изчерви с трогателен жест. Нашенецът проби с ентусиазъм охраната на емблематичния играч на „Манчестър Юнайтед“ и седна на една маса с него. Категоричен е, че този спомен ще го кара да се вълнува до сетния му час и ще му дава стимул за преодоляване на всякакви трудности в живота занапред.

Деян става фен на „Манчестър Юнайтед“ през далечната 1999 година. Тогава тимът побеждава „Байерн Мюнхен“ на финала на Шампионска лига, а тази доминация печели на баща му крупен джакпот от спортен залог. За онова време сумата била много голяма и с парите му купил компютър.

„Бях на 11 години и помня, сякаш бе вчера, началото на моята любов към отбора. Започнах и аз да следя представянето на тима и да се вълнувам от мачовете, в които участва. Впоследствие с още шестима запалянковци основахме официалния фенклуб на отбора във Велико Търново. Той функционира и до днес, но покрай пандемията инициативите бяха възпрепятствани за провеждане“, разказва Деян.

Търновецът позира със своя идол.

През 2003 г. Уейн Рууни подписва договор с отбора и веднага печели сърцето на нашенеца. Впечатлява го със своето раздаване на терена, емоционалност и футболна агресия, които нахъсват останалите играчи. Така преди почти две десетилетия Деян се зарича, че един ден ще успее да се докосне до него. Започва преследване през годините – причаква го по светофари, дебне по стадиони в Англия, ходи на различни прояви, където футболистът трябва да присъства и т.н.

„Миналата година мой приятел във Великобритания ми съобщи, че има възможност да се срещна с идола си. Обясни, че в петзвездния хотел на отбора в центъра на Манчестър се организира ВИП събитие през март 2022 г. с отбрани фенове от цял свят. Не съм смятал колко пари ще ми излезе това приключение, поръчах си пропуск и билет и чаках големия момент. Имах притеснения единствено за това дали ще ме допуснат да вляза в страната заради противоепидемичните мерки, тъй като не съм ваксиниран. И до последно беше под въпрос пристигането ми, но за щастие, на 18 март Борис Джонсън отмени всички мерки“, сподели Деян.

В култовата вечер на 26 март боляринът бил сред феновете с ВИП пакет, даващ право за снимка със звездата, но за кадъра всички оставали насаме с Рууни за няколко секунди. Това било абсолютно недостатъчно за нашенеца, затова той взел нещата в свои ръце.

„РУУНИ СИ ИМАШЕ НЕГОВА МАСА С ОХРАНА И ДА СТИГНЕШ ДО НЕГО, БЕШЕ МНОГО ТРУДНО, ЗАЩОТО ТОЙ НЕ ДОПУСКАШЕ НИКОГО. Все пак аз се приближих и го извиках по име. Моят идол ме погледна, охраната се чудеше какво става и той направи жест да ме пуснат. Седнах до него и му поднесох подарък – бутилка червено вино от България, суитшърт с надпис From father to son и колаж с мои снимки от последните 20 години, на които е запечатан момент как се радвам на негови голове“, разказа търновецът.

Деян показва на Рууни колажа, който подготвил за него.

На колажа бил изписан статус на английски език, който Деян публикувал през 2017 г. във Фейсбук, след като играчът се оттеглил от „Манчестър Юнайтед“. Част от текста гласи: „Искам един ден да те прегърна и да ти благодаря за тези години! Футболистът на живота ми! Който ме кара да целувам телевизори, да бягам през дворовете на хората, да ги прегръщам, да ги целувам от емоции! По улиците да бягам и да крещя, хората да питат – това момче добре ли е!? Да, това момче е супер добре и е благодарно, че те откри и те обича! Благодаря ти, капитане, че бяга по всеки сантиметър на терена! Беше душата на отбора! Оставяше си тялото и сърцето за победата! ОТ МАЛКОТО БЕДНО МОМЧЕ ДО ГОЛМАЙСТОР НА АНГЛИЯ И „МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД“ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА! И сега, като пиша, се насълзявам сладко! Спирам! Защото най-доброто за теб и твоето семейство предстои! Аз си поръчах фланелка на „Евертън“ с твоето име, ще я нося заради теб и ще бъда до теб! И ще работя за деня, в който ще бъда на маса с теб! И ако стана фен на някой футболист, по-голям от теб – това ще е един от синовете ти!”.

Нашенецът обясни, че избрал да направи този жест, защото бил сигурен, че ще го трогне, и се надява Рууни да закачи колажа в своя дом.

„Той се изчерви, след като му разказах моята история. Изпрати ме с думите да поздравя Бербатов. Нямам думи, с които да опиша чувството, когато мечтите се сбъдват. Съветвам младите хора да имат амбиции, да имат идол и да вярват, че в модерния свят могат да сбъднат всичките си копнежи. Когато желанията са искрени, цялата Вселена ти съдейства“, уверява Деян.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *