Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

Граждани на Павликени излязоха на митинг пред Общината, Общинският съвет не подкрепи проекта на Румен Гайтански

Около стотина души излязоха на митинг срещу изграждането на завода в с. Върбовка в четвъртък. Той бе организиран от инициативния комитет „За Павликени” и се проведе пред сградата на Община Павликени, докато Общинският съвет заседава на извънредна сесия. Първа точка от дневния ред бе задължаването на представителя на Общината в Експертния съвет към РИОСВ – Велико Търново да гласува против проекта на Румен Гайтански – Вълка. Предложението е прието със 17 гласа „за” и 2 „против”. След среща на кмета Емануил Манолов с представители на Инициативния комитет „За Павликени” в понеделник стана ясно, че този представител ще бъде самият той и ще гласува „против” доклада по ОВОС, по волята на гражданите.

Над 7800 станаха подписите срещу завода, събрани в община Павликени, по данни на Инициативния комитет по време на митинга. Подписи се събират още във Велико Търново, Сухиндол, Левски и Севлиево.

Все още не е насрочено заседание на Експертния съвет, на който отново да се разгледа доклада по ОВОС за завода за каменна вата с инсенератор, в който ще се горят боклуци. С каквото и становище да излезе този Експертен съвет, то е препоръчително. А окончателното решение е на директора на РИОСВ – Велико Търново Мая Радева.

Ана Райковска

One thought on “Граждани на Павликени излязоха на митинг пред Общината, Общинският съвет не подкрепи проекта на Румен Гайтански

  • 02.04.2022 в 21:25
    Permalink

    Нека първо направи Горноряховското летище след това да ламти за други цели.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *