Общество

Димитър Желев с награда от „Пожарникар на годината 2021“ заради серия успешни спасителни акции

Старши инспектор Димитър Желев от РСПБЗН – В. Търново, бе награден на церемонията „Пожарникар на годината 2021“, като подгласник в категорията „Спасителна дейност“. Тържеството се проведе вчера в сградата на Министерството на вътрешните работи.

Старши инспектор Желев е участвал в справянето с доста инциденти, спасявал е човешки животи от пожари и тежки пътнотранспортни произшествия. Едни от успешните акции, преминали под негово ръководство, са спасяването на три деца от заключен горящ апартамент в кв. „Чолаковци“ във В. Търново, измъкването на жена, паднала от Балдуиновата кула в архитектурно-музеен резерват „Царевец“, ликвидирането на последствията от тежката катастрофа, станала на 4 ноември миналата година на главен път София – Варна в района на разклона за с. Леденик между цистерна и влекач. Вследствие на удара тогава последва взрив и пожар на наличното в цистерната дизелово гориво. Благодарение на професионализма на ст. инспектор Желев и действията на дежурните екипи заплахата за населението и околната среда бе неутрализирана.

Служителят работи изключително активно и по проект „Центрове за повишаване готовността на населението за реакция при наводнения“ по Оперативна програма „Околна среда 2014 – 2020 г.“. Участва и в поддържащото обучение и взаимодействие с Доброволно формирование „Велико Търново”. През периода на службата си в МВР старши инспектор Димитър Манолов Желев е награждаван неколкократно за постигнати високи резултати.

На церемонията присъстваха министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, заместник-министърът Таня Райчева, главният секретар главен комисар Петър Тодоров, директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов, директорът на РДПБЗН Велико Търново комисар Красимир Кръстев, началникът на РСПБЗН – В. Търново, гл. инсп. Пламен Иванов и др.

За поредна година служител на регионалната дирекция беше отличен с едно от най-големите признания за постижения в служебната дейност.

Веселина АНГЕЛОВА

Снимка РСПБЗН

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *