Куп медали за гимнастичките от „Етър“ от Международния турнир за Купа „Левски“

600 деца от клубове от България, Кипър, Гърция и Украйна участваха в Международния турнир за Купа „Левски“. Великотърновският клуб по художествена гимнастика „Етър“ се включи с 47 момичета. Отборите по масов спорт – „Зайци“ и „Голяма работа“, заеха първо място. Ансамбълът във възрастовата група 2014 г. в категорията без уред се окичи със сребърни медали. Индивидуално на въже при родените 2014 г. София Александрова е първа. Пламена Христова е четвърта, Марая Христова – шеста, Сияна Георгиева – седма, Светидара Христова – девета, а Беатрис Ангелова – десета без уред. Седма при набор 2015 г. е Анастасия Ангелова без уред.

Виктория Николаева победи в многобоя и на въже при родените 2013 г., пета е без уред. Съотборничката й Лиля Мицова е със сребро в многобоя, на обръч и въже и с бронз без уред. Трета в многобоя в тази възраст е друга етърка – Дария Коцева, която взе бронз и без уред и въже. София Недялкова е пета на многобой, Елизабет Антонова е четвърта на въже, пета е на многобой и обръч.

При родените 2012 година Габриела Коларова е със сребърно отличие на въже и седма на многобой, а Пресияна Колева е четвърта на многобой, въже и обръч. Сред най-добрите на отделните уреди са още Никол Колева, Вяра Петкова и Божидара Минчева от „Етър“.

При девойките младша възраст Лора Лазарова е втора на многобой, първа на обръч и трета на бухалки, Невена Иванова е победителка на топка.

Рая Петрова е четвърта на многобой, обръч и бухалки при девойки старша възраст.

Друга етърка – Йоана Дончева, е със злато на многобой и обръч и бронз на бухалки при жени, където съотборничката й Габриела Трендафилова е втора на обръч, трета на многобой и лента и пета на топка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.