Образование

Ученици от Драганово четат и рисуват, обединени в кампанията „Походът на книгите 2022 г.”

В горнооряховското село Драганово започна единадесетото издание на кампанията „Походът на книгите“ за насърчаване интереса на децата към четенето и книгите. Тазгодишната инициатива е организирана от асоциация ,,Българска книга” и се провежда в партньорство с Министерството на образованието и науката.

В читалище „Съединение-1888“ се проведе съвместно мероприятие между училището ,,Климент Охридски” и библиотеката в синхрон с националната програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“, модул ,,Библиотеките като образователна среда”.

На 2 април – Международния ден на детската книга, учениците бяха посрещнати от местната художничка Михаела Фенерева, с която рисуваха илюстрации към любими приказки. В продължение на 3 часа учениците от VI и VII клас бяха завладени от магията на изобразителното изкуство, докато младата майсторка на четката им споделяше тънкостите на занаята.

Библиотекарката Пенка Кабакчиева сподели, че целта на поредната инициатива с училището е да се създаде интерес и любов към книгата, да се формират навици за четене и умения за учене през целия живот, да се формира отношение към културата като цяло.

,,Готовите илюстрации ще подредим в изложба във фоайето на училището, където чрез естествено общуване, удовлетворение и радост от общия досег с изкуството ще се сближат учители, ученици и родители”, съобщи учителката по изобразително изкуство Наталия Генова.

Като част от кампанията учениците от I и II клас се включиха в инициативата „Да прочетем заедно“, подготвена от учителката Йонка Стоянова. В нея известната детска писателка Цвета Белчева и родители четоха на децата откъс от книгата ,,Малка мишка в голямо приключение”. Децата представяха своите впечатления от прочетеното и заедно с писателката измисляха нови приключения на любимия герой.

До края на месец април 2022 г. са предвидени и други инициативи в местното училище в Драганово, като ревю на герои от книги, състезание по правопис и изработване на електронна книжка.

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *