Образование

Курсант-старшина Мадлен Пенева от НВУ е Студент на годината

Официална церемония по награждаване на победителите в 15-ото издание на националния приз „Студент на годината“, организиран от Националното представителство на студентските съвети в Република България, се проведе на 8 април 2022 г.

В категория „Сигурност и отбрана“ на първо място беше класирана курсант-старшина Мадлен Пенева – курсант в Националния военен университет „Васил Левски“. Нейни подгласници в същата категория бяха курсант-старшина Димо Савов – курсант във Висшето военноморско училище (ВВМУ) „Н. Й. Вапцаров“, и младши сержант Борислав Иванов – курсант във Висшето военновъздушно училище „Г. Бенковски“.

Заместник-министърът на отбраната Йордан Божилов връчи на номинираните награди от министъра на отбраната на Република България.

Първото издание на националния конкурс „Студент на годината“ се провежда през 2006 г. по инициатива на делегатите в Общото събрание на Националното представителство на студентските съвети в България.

Целта на конкурса е всяка година да бъдат отличавани студенти от различни области на висшето образование в България за постигнати от тях значими резултати в науката, културата, спорта и други дейности, свързани с образователния процес на национално и международно ниво.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *