Горещи новиниОбществоПавликени

Петима абитуриенти сираци от павликенските училища получиха помощ за бала си

Петима абитуриенти от двете павликенски средни училища, които са сираци и полусираци, получиха дарение – помощ за бала си, от местни фирми от Павликени. Инициативата се провежда за осма поредна година под егидата на кмета на Община Павликени инж. Емануил Манолов.

Трима възпитаници на ПГАТ „Ц.Церковски“ и двама ученици от СУ „Бачо Киро“ получиха подкрепата на павликенските дарители. Те предоставиха средства на всеки от младежите, за да могат да се подготвят по-добре за своите балове и да изживеят заедно с връстниците си радостта от важното събитие.

„Целта ни е да подпомогнем първия голям празник за порасналите млади павликенчани – завършването на средно образование. От началото на тази инициатива се обръщаме към бизнеса и те винаги откликват. Отзовават се и служители от Общинска администрация, както и лекари от град Павликени“, обясни кметът инж. Манолов. Той посрещна младите хора на среща в сградата на Община Павликени за връчване на помощта. В разговора участва и земеделският производител Димитър Донев, който е сред дарителите от много години насам.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *