Поредна проява на безстопанственост по отношение на обществените места за отдих и забавления бе установена в Свищов

Скъпи съграждани,

За пореден път в Свищов бе забелязано безстопанствено отношение към създадените за отдих и забавления обществените места. На скоро обновената паркова зона в кв. „Стоян Ников“ вече е пълно с отпадъци, които посетители недобросъвестно са изхвърлили там.

По този повод Ръководството на община Свищов се обръща отново с апел към всички жители, да бъдат отговорни към опазването и грижата за общинското имущество, да пазят чистота на обществените места и да не забравят, че каквото е отношението ни към околната среда, в такива условия ще живеем.

ОП „Чистота – Свищов“ ежедневно полага неимоверни усилия да поддържа в добър вид парковете, градините и улиците на Свищов, но това става все по-трудна задача, тъй като зоните за отдих стават все повече, именно заради комфорта на гражданите. Важно е всеки от нас да осъзнае, че взаимните усилия на Община и граждани е двустранен процес, в който Общината изгражда и поддържа, а гражданите пазят изграденото и стопанисват съвестно. В противен случай, новите кътове за почивка, игри и спорт няма да са нищо повече от поредните разрушени, мръсни и запустели пространства.

 

Нека бъдем отговорни към заобикалящата ни среда, да пазим и се грижим заедно за нашия хубав и приветлив град! Да положим усилия заедно!!!

 

ПРЕСЦЕНТЪР – ОБЩИНА СВИЩОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.