Култура

„Усещане за обич“ представя в първата си стихосбирка поетесата Валентина Димова

Още на 9 години дошла сама от П. Тръмбеш във В. Търново, за да получи първата си награда

 

Първата си стихосбирка „Усещане за обич“ представи поетесата от Полски Тръмбеш Валентина Димова. В препълнената конферентна зала на Историческия музей в града тя разказа за първите си стъпки в поезията.

„Днешният ден се превърна в истински празник. Аз не съм си представяла толкова грандиозно представяне на моята първа книга“, сподели Валентина Димова, която е председател и на Обединението на жените социалистки в Полски Тръмбеш. На срещата присъства и кметът Георги Чакъров, който отправи приветствие към поетесата.

Книгата беше представена с рецитал от Лидия Прокопова и Валентина Димитрова.

Валентина Димова започва да пише стихове още в ранна детска възраст. Първата си награда печели едва на 9 години. Тогавашната й учителка по литература се изумила от нейното стихотворение. То било публикувано в много вестници и отличено с награда. От Младежкия дом във Велико Търново поканили младата поетеса да дойде да получи наградата си със своите родители. Вместо да отиде с тях обаче, Валентина Димова хванала автобуса за старата столица. Взела наградата си, която била огромна енциклопедия, и пак с автобуса се върнала в Полски Тръмбеш. „Бях толкова горда, че съм успяла съвсем сама да отида и да получа наградата си“, разказва поетесата.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *