Горна ОряховицаОбществоПолски Тръмбеш

Велико Търново, Горна Оряховица и Полски Тръмбеш посрещат инициативата „Капачки за бъдеще“

НАЙ-МАЩАБНАТА БЛАГОТВОРИТЕЛНА АКЦИЯ „КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ“ ЩЕ ГОСТУВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ ТАЗИ ГОДИНА В РЕГИОНА. На 16 април ще бъдат разкрити мобилни пунктове на инициативата във Велико Търново, Горна Оряховица и Полски Тръмбеш. Ще се събират освен пластмасови изделия и използвани метални кенчета, като събраните количества ще бъдат предадени за рециклиране, а сумата ще отиде за закупуване на втора детска линейка.

Желаещите да предадат капачки и кенчета в старата столица могат да го направят от 10:00 до 13:00 ч. пред стадион „Ивайло“, тези в Горна Оряховица – в същия времеви диапазон пред Летния театър. В Полски Тръмбеш събитието ще продължи от 10:00 до 12:00 ч. на входа на автогарата. Проявите в региона са част от десетата поредна национална акция в близо 30 града в цялата страна.

Тази есен кампанията „Капачки за бъдеще” става на 5 години. За това време организаторите й успяха да осигурят 22 кувьоза за 22 общински болници, подпомогнаха още 14 лечебни заведения с нова медицинска апаратура за родилните им отделения, оборудваха офроуд линейка и купиха първата детска линейка у нас.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *