Горещи новиниОбразование

ПГСАГ „Ангел Попов“ стана победител в две национални състезания

Възпитаниците на гимназията се пребориха с конкуренцията на училища от цялата страна

Пореден успех постигнаха възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново. Те грабнаха престижни отличия в две национални състезания по професии.

Йоана Иванова, Пламена Ненова и Ани Еросалимова от 12-и клас грабнаха първото място в националния ученически конкурс „Млади таланти в интериорния дизайн“. Той се проведе в София. Учениците, ръководени от старши учителя Даниела Петрова, се представиха отлично в конкуренция на отбори от цялата страна. Трите ученички учат в паралелка „Интериорен дизайн“.

В същото време Иван Джуров и Станислав Петров от 12-и клас се класираха на първо място в националното състезание „Най-добър млад строител“ в дисциплина „Зидария“, което се проведе в Русе. Момчетата спечелиха първото място и в регионалния кръг, на който ПГСАГ „Ангел Попов“ беше домакин през март. Момчетата се обучават в специалност „Строителство и архитектура“, а техен ръководител в крайдунавския град беше инж. Мария Георгиева, която е старши учител по практическо обучение. В националното състезание участваха отбори в различните дисциплини от професионалните гимназии по строителство в цялата страна.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *