Англичани осиновяват 6 кучета от местен приют

Четириногите са в Павликени и скоро ще отлетят за Острова

 

Част от кучетата, които ще пътуват за Англия.

ШЕСТ КУЧЕТА, НАСТАНЕНИ В НОВОИЗГРАДЕНИЯ ПАВЛИКЕНСКИ ПРИЮТ, ЩЕ БЪДАТ ОСИНОВЕНИ ОТ АНГЛИЧАНИ. В момента се подготвят документите им и скоро четириногите ще отлетят за Острова. С приюта се е свързала английска асоциация, която е харесала кучетата от Павликени.

Това не е първото осиновяване на кучета от чужденци, сподели кметът инж. Емануил Манолов. След разкриването на приюта това е честа практика. Има интерес и от много български граждани както от Павликени, така и от цялата страна.

В МОМЕНТА СА НАСТАНЕНИ 65 КУЧЕТА, А ПРИЮТЪТ Е С КАПАЦИТЕТ 100. След изграждането му напрежението с

Това куче скоро ще смени българското си жителство.

безстопанствените животни в общината е намаляло. Все още има няколко групи от по 3 – 4 кучета в града, които обаче са кастрирани и обезпаразитени.

„Има регистър на залавянията и обработките. Получаваме много дарения във вид на храни и приспособления за животните. Често ни търсят роднини на починали наши съграждани, които са имали куче приживе и не знаят какво да правят с него. В такива случаи ги прибираме в приюта“, сподели инж. Емануил Манолов.

В специален кът по време на Празника на яйцето ще бъдат показани и 15 от кучетата в приюта. Децата ще имат възможност да си играят с тях и да ги разхождат. Надеждата е някои от родителите да пожелаят да ги осиновят.

Михаил МИХАЛЕВ

One thought on “Англичани осиновяват 6 кучета от местен приют

  • 19.04.2022 в 20:11
    Permalink

    Защо не усинови и няколкостотин перничани?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.