Водещи новиниОбщество

Великотърновка спечели първо място в националното състезание „Млади таланти в модата“

Младата дизайнерка получи наградата си на специална церемония в Гоце Дeлчев

 

19-ГОДИШНАТА МИКАЕЛА-ХЮЛИЯ БАКАЛОВА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СПЕЧЕЛИ ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ „МЛАДИ ТАЛАНТИ В МОДАТА“. Тя е възпитаничка на Професионалната гимназия по моден дизайн в старата столица и тази година завършва 12-и клас.

Младата дизайнерка се класира за националната надпревара, след като спечели училищния кръг във Велико Търново. Тя се пребори с конкуренцията на 15 други училища от цялата страна, които бяха допуснати до състезанието. Още толкова са подали заявления за участие, но не са успели да достигнат до форума.

Домакин на надпреварата тази година е НПГ „Димитър Талев“ с подкрепата на Община Гоце Делчев, а официалното откриване на състезанието се състоя в комплекс Uva Nestum Wine & SPA.

Представителите на гимназията и моделът, впечатлил журито.

„Един незабравим миг на приключения, обвързан с трепетни приготовления, дълъг път и заслужена оценка на журито. С благодарност на целия екип и най-вече на учениците на Професионалната гимназия по моден дизайн, които, благодарение на идеята си, спечелиха награда за училището и ни издигнаха на стълбичката на можещите, знаещите и успешните млади хора“, споделиха веднага след състезанието от Професионалната гимназия по моден дизайн.

МИКАЕЛА-ХЮЛИЯ УЧАСТВА ЗА ВТОРИ ПЪТ В НАЦИОНАЛНОТО СЪСТЕЗАНИЕ. И въпреки че се качва за втори път на почетната стълбичка, тазгодишният успех е по-значим, защото днес тя е на най-високото стъпало в категорията „Художествена скица“. Младата дизайнерка получи и грамота за идея и реализация на модел. Тя е впечатлила журито с раждането на пеперудата от пашкула, което било в унисон с поставената задача за минало в бъдеще време.

Скицата на роклята с пеперудата.

„Журито подчерта, че съм от малцината, разбрали правилно темата и реализирали я адекватно в дизайна на дрехата. Процесът на раждането на пеперудата от пашкула, от който пък се ражда коприната, е концепцията, която ги впечатли. Чувството, което изпитах след толкова упорит труд, е огромна благодарност за оценката и искрена радост от обективността на журито“, сподели за „Борба“ Микаела-Хюлия.

В ОТБОРА НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО МОДЕН ДИЗАЙН БЯХА ОЩЕ ГАБРИЕЛА СТРАХИЛОВА, КОЯТО СЕ СЪСТЕЗАВА В КАТЕГОРИЯ „СРЪЧНИ РЪЦЕ“, И ЙОАНА ИВАНОВА – В „МОДНО РЕВЮ“. Момичетата бяха придружавани от директора на гимназията Боряна Мочева и учителките Цветелина Тутувска и инж. Марияна Иванова.

Талантливите ученички спечелиха и специална отборна награда на Българската асоциация за текстил и кожи. Те получиха възможност за двудневно безплатно посещение във фирма „Виомода“ ЕООД в Пловдив.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *