Хороскоп

Какво да бъде великденското яйце тази година?

По традиция първото боядисано великденско яйце трябва да бъде червено. Но какъв цвят да бъдат другите яйца?

Червеният цвят олицетворява проявата на сила, упоритост, пробивност. Той грабва вниманието и ни задължава да погледнем първо него и чак тогава следващите цветове. Червеното е цветът, чиято характеристика пасва на Овен като зодиакален знак, управляван от планетата Марс. А Овенът олицетворява пролетта, началото, надеждата и победата на живота над смъртта – такава, каквато е и символиката на светлия великденски празник.

Вторият цвят, който ще носи силна положителна енергия в кошничката с великденски яйца, е виолетовият. Този цвят, свързан с духовността на човека, притежава най-късата дължина на вълната и чудесно ще балансира червения цвят на болшинството от яйцата. Свързва се със зодиакалния знак Водолей – знака, в който ще бъде Луната в навечерието на Великден.

За да има яркост, контраст и живот в кошничката ви с яйца, не бива да забравяте и противоположните на вече изброените цветове. Добър избор за цвят е жълтият. Той се свързва със слънцето, топлината и жизнената енергия на всички нас. Жълти, оранжеви, бежови и близки на тези цветове яйца ще създават топлина и чувство на радост. Те ще са малките „слънца” измежду всички други великденски яйца. Жълтото е противоположният цвят на виолетовия в цветната палитра.

Когато говорим за противоположни и допълващи се цветове, не можем да подминем зеления, който е противоположен на червения. Зеленият цвят се свързва с положителното начало и здравето, стига търговците да са пуснали боя за яйца на пазара, която да покрива добре и наситено в зелено. Той се управлява от елемента Земя и се свързва с плодородието, чистотата на душата, детството и добротата. А и зелените яйца ще подчертаят естетическата красота на червените в общата великденска кошничка.

Подредете своята колекция от великденски яйца, като балансирате внимателно цветовете. Използвайте трика на противоположно допълващите се цветове и подредете зелените близо до червените и жълтите близо до виолетовите. Сините сложете до оранжевите. Така ще получите прекрасна композиция и на великденската трапеза ще имате не просто кошница с боядисани яйца, а шедьовър, от който ще лъха положителна енергия.

Тодор Емилов-Тео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *