Общество

Читателят пита: какво става с надлеза на „Магистрална“?

Великотърновецът А. Димитров изпрати в „Борба“ снимки, които показват докъде е стигнало строителството на дълго чакания надлез над ул. „Магистрална“. „До под кривата круша“ – си отговаря той сам, като припомня, че пусковият срок беше 21 април. „На този етап са доста далеч от крайната цел. Като гледам проекта и дереджето в момента, се питам дали пък не са имали предвид април следващата година?“

Съоръжението на стойност 1,3 млн. лв. ще улесни пешеходната връзка на кварталите „Бузлуджа“ и „Зона Б“ с централната част на старата столица. Заради строително-монтажните работи движението в района е доста затруднено с ограничение на скоростта от 30 км/ч.

6 thoughts on “Читателят пита: какво става с надлеза на „Магистрална“?

 • Има нужда от питане и за много обекти на територията на общината.
  Летището в Горна Оряховица, новият център на Велико Търново, ремонтирането на пазара, кръгови обръщения при Кино Искра и на обращалото на тролейте, моста на Дълга Лъка, Присовските завои, и много много обещания. Защо?

  Отговор
  • Защо трябва да се похарчат толкова пари за надлез при положение че хората пак ще минават под него?¿

   Отговор
 • Той тоя гражданин пита много правилно… Общо-взето, всичко започнато от обичаната от всички нас община стигат до под същата спомената круша. Имаше един проект за подмяна на печки през ноември, проточи се до януари, сега ще стигне до януари сл.година навярно, а, както знаем „дърва се берат по черешово време“. Та, ако хората си наберат дървата по черешово време, познайте дали ще се съгласят на смяна на кюмбетата…

  Отговор
 • Защо ли? Ще ви кажа защо – щото се вземат пари за проекти, както от служителите на общината, работещи по проектите, така и от фирмите, изготвящи тези проекти. Това е важното, реализиране никой не търси!
  Паркинга на сержантското – колко пъти правиха проекти, поръчки, нови, прекратяваха, иху аху и срокът за усвояване на средствата е юни, нима нищо та сега общината чака от ЕС да се смилят и заради пандемията да удължат срока за усвояване на средствата.
  Но средствата за възнаграждения на общинските служители са усвоени, в това съмнение да нямате!

  Отговор
 • Чух, че се прави надлез през 2007 г., а Присовските завои постоянно се обещава да се оправят.
  Дано да доживеем…

  Отговор
 • A защо не се направи директно към Техномаркет, а трябва да отидеш до бензиностанцията и после да се върнеш обратно докъдето минават пешеходците? Пак ще си минават отдолу, особено ако няма асансьори.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *