Горещи новиниЗдравеНовини

Д-р Стефан Филев си тръгва с чест, открива нова болница за 8 млн. лв.

В сряда ще се състои тържественото откриване на новия болничен корпус на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Лентата ще пререже изпълнителният директор на клиниката д-р Стефан Филев, който след като реализира проекта, се оттегля от поста и предава щафетата на д-р Красимир Попов.

Сливането на отделенията от База I и II бе идея на редица шефове на областната болница и датира от 30 години. Новото здание възлиза на 8 млн. лв., като средствата са осигурени от продажбата на недовършения хирургичен корпус и паровата централа, както и с нисколихвен заем.

Новата сграда ще приеме от Стара болница инфекциозно, неврологично, ортопедично, неонатологично и акушеро-гинекологичното отделение. Единствено физиотерапията няма да бъде преместена, а ще заеме мястото на сегашното АГ звено.

Обединението ще икономиса на клиниката разходи в размер на 400 000 лв., които ежегодно отиват за транспорт между двете бази, за отопление и други комунални услуги. Спестените средства пък ще бъдат вложени в повишаване на качеството на предлаганата медицинска грижа чрез закупуване на нова апаратура и квалифициране на лекарите, които по-често ще бъдат изпращани на обучения и стажове в страната и чужбина.

Очаквайте утре снимки от церемонията и изглед от вътрешността на сградата.

Галина ГЕОРГИЕВА

 

3 thoughts on “Д-р Стефан Филев си тръгва с чест, открива нова болница за 8 млн. лв.

  • По-добре е да бяха открили ново гробище директно към болницата!

    Отговор
  • Как предава поста,по наследство ли е или по,,партийна линия“ и колко парици открадна за тези години,някой ще му потърси ли сметка/колкото на предишните/.Щом така се предава,поне да беше на някой от фамилията-династично

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *