Водещи новиниОбщество

Областният управител Людмила Илиева чете приказки на малчуганите от ДГ „Малки стъпчици“

Областният управител Людмила Илиева гостува на първата частна детска градина във Великотърновска област „Малки стъпчици“, която се намира в село Присово. Тя прие поканата на създателя на забавачката – дългогодишният педагог Пролет Петрова по повод отбелязването на националната капания за насърчаване на четенето „Походът на книгите“.

Людмила Илиева прочете приказката от Атанас Цанков „Автогара в гората“ и поговори с малчуганите за ползите от четенето при децата. Малчуганите споделиха кои са техните любими приказки и герои, а четиригодишният Ивайло впечатли гостенката като сам прочете откъс от любима негова история. Децата изнесоха концертна програма и с радост демонстрираха наученото от своите усърдни учители.

„За мен е чест да бъда сред вас, това е най-милата покана, виждам че тук условията са отлични, средата прекрасна, а учителите ви са истински отдадени на заниманията с вас“, коментира Людмила Илиева. Тя поздрави създателят на първата частна детска градина в областта за атмосферата и грижите, които екипът на „Малки стъпчици“ полага за своите питомци. В забавачката в момента се учат 16 деца от цялата област на възраст между 4 и 6 години. Детската градина отвори врати през миналия септември, а екипът й вече прави ремонт за разширяване с още едно крило.

сн. Областна администрация

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *