Ученици от Езикова гимназия обраха наградите от Националната олимпиада по испански

Александра Младенова от 12 клас е номер едно по точки

Две първи и още две призови места грабнаха ученици от Езикова гимназия „Проф. ф-р Асен Златаров“  на  Националната олимпиада по испански език през тази учебна година. С най-добър резултат за цялата страна при 12-класниците е Александра Младенова (98 от 100 възможни точки), Виктория Васкова е оценена с 93.5 и е трета в класирането.

С отлично представяне при 8-класниците е Радостин Станков. Той събра 96.5 точки, само 2 и половина по-малко от победителя в тази възрастова група. Трето място при 10-класниците извоюва Петя Узунова.

16 възпитаници на ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ достигнаха до Националния кръг на Олимпиадата по испански през тази учебна година. Техни учители по езика са Снежина Стефанова и Венета Ботева. Занятия с учениците от всички випуски води и испанецът Давид Монтес, който е преподавател в ПЕГ за втори път.

Доказателство за високото качество на езиковото обучение в ПЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“ е присъждането на званието „лауреат“ на отличниците-дванадесетокласници. Решението за имената на неговите носители взема Националната комисия за провеждане на олимпиадата, сформирана със заповед на министъра на образованието и в изпълнение на Регламента за провеждането й.

20 призови места от националната олимпиада по испански език донесоха за своето училище Златаровци през последните 5 години. 8 от възпитаниците на гимназията са лауреати.

сн. Езикова гимназия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.