Германските шофьори масово зареждат гориво във Франция

В Германия цените на бензина чупят всички досегашни рекорди

Цената на литър бензин в Германия достигна максималната си стойност – 2 евро, и засега е по-висока, отколкото в съседните Франция и Австрия. Шофьорите, които пълнят цял резервоар, плащат средно 75 евро за това в Германия, докато във Франция такова зареждане ще бъде средно 56 евро.
– За нас е доста по-изгодно да отидем в съседна страна и да заредим гориво там, отколкото да плащаме у дома – твърдят немски шофьори. Те пълнят и допълнителни туби, но това не им излиза много на сметка, защото за внос на повече от 20 литра гориво в туба в Германия се плаща допълнителна такса.
Собствениците на бензиностанции във Франция са доволни от визитите на съседите. Според тях продажбите на свързани продукти на бензиностанциите са се увеличили с над 50%.
– Лично аз се радвам да видя нови клиенти, те ми дават допълнителна печалба – казва директорът на една от френските бензиностанции. – Но, разбира се, проблемът с надутите цени на бензина сам по себе си няма да доведе до нищо добро. Мнозина вече се отказват от колите.
Франция засега не смята да ограничава „бензиновите туристи“.

Източник: francetvinfo.fr

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *