Водещи новиниОбразование

Филологическият факултет стартира инициативата „Среща разговор с…“

Първи гост беше арабистът и икономист Милко Василев

 

Филологическият факултет на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ стартира инициатива под общото мото „Среща разговор с…“. Целта е да бъдат канени известни специалисти, които да отговарят на въпроси и да бъдат връзка на студентите с реалната сфера на реализация.

Идеята на инициативата произтича и от желанието на ръководството и преподавателите от факултета да осигурят на своите студенти пряк контакт и възможност за непринуден разговор със специалисти в различни области, с личности, успешно реализирали се в България и по света.

Пръв гост в 321-ва аудитория на ВТУ стана Милко Василев. Той е човек с богата биография. Специалист е по арабистика, преподавател, изследовател и доктор по икономика. Има повече от 13 години стаж в сферата на стратегическия и оперативния анализ по проблемите на националната сигурност.

Сред темите, които попаднаха във фокуса на разговора, бяха тези за мястото на експертите преводачи в националната сигурност и изграждането на кариера в България. Обсъдени бяха предизвикателствата и възможностите за това, както и сблъсъкът между религиите в съвременния свят.

Милко Василев представи и последната си книга „Митове и реалност: есета за агресията, социопатията, радикализацията, исляма и тероризма“.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *