Водещи новиниОбразование

Ученици от Професионалната гимназия по моден дизайн правиха прически със затворени очи

ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО МОДЕН ДИЗАЙН ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ОТПРАЗНУВА 73 ГОДИНИ ОТ СЪЗДАВАНЕТО СИ. Празникът премина в творчески изяви и професионални състезания. Отборите показаха усвоените знания, умения и компетентности в областта на модния дизайн, фризьорството и козметиката.

Особено интересно беше състезанието, в което млади модни дизайнери изработваха прически със затворени очи. Върху очите си те имаха кърпи, а ефектът върху манекените беше впечатляващ. В същото време бъдещи професионални фризьори и козметици от VIII клас шиха копчета, създаваха аксесоари за коса и дизайни за маникюр.

„Дълголетието на училището е не само основание за празник, но също така и повод за гордост, защото това не е просто цифра, а години на последователност и всеотдайност към децата. Ние, учителите, и вие, учениците, сме тези, които пишем историята, изпълнени с вярност към идеали, морал, стремеж към родолюбие и уважение на традициите. Благодарим ви, че сте част от нашето семейство, наречено Професионална гимназия по моден дизайн, и се надяваме, че ще сте нашето достойно бъдеще“, споделиха от ръководството на гимназията.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *