Поредно първо място за ПГСАГ „Ангел Попов“ от национално състезание по професии

Възпитанички на гимназията изработваха бижута от цветя

 

Възпитаници на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия отново завоюваха първо място в национално състезание по професии. Калояна Тоскова, Милица Генова и Пламена Караиванова от 11-и клас се пребориха за отличието в категорията „Изработване на бижу от цветя“. Момичетата са от паралелката „Парково строителство и озеленяване“, а ръководител на отбора беше инж. Катерина Гечева. Съдействие при подготовката на отбора оказа и възпитаникът на гимназията Даниел Тенджерков, завършил същата специалност в гимназията и собственик на верига магазини за цветя в старата столица.

Състезанието се проведе в Бургас, а отборът на ПГСАГ „Ангел Попов“ изработи два букета – бутиков и микс, аранжира кошница по избрана от отбора тема – „Великден“, и направи красив завършек на темата на отбора със задължителните гривна и венец от цветя. Ансамбълът бе допълнен по желание на момичетата с прецизно изработени обеци. Всички бижута от цветя, изработени от отбора, носеха много пролетно настроение, свежест и впечатлиха журито с красота, идеи, прецизност и баланс в цялостното им презентиране.

„ПСАГ „Ангел Попов“ се гордее с постижението на Калояна Тоскова, Милица Генова и Памела Караиванова и им благодари за положения труд, ентусиазъм, отговорност и екипност в подготовката за това състезание. Ръководството изказва благодарност на техните преподаватели по специалността и ментора им Даниел Тенджерков“, споделиха от училището.

Целта на състезанието е да се демонстрират професионални умения, работа в екип, творческо прилагане на знанията и компетенциите на младите хора в реализирането на различните модули в озеленяването и цветарството. Инициативата насърчава използването на съвременните тенденции в тази професионална област при съревнованието между професионалните гимназии.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *