Горещи новиниОбщество

Президентът Румен Радев се включва в тържествата на Гергьовден във Велико Търново

Президентът Румен Радев се включва в тържествата навръх Гергьовден във Велико Търново. Държавният глава ще уважи мероприятията, организирани от Националния военен университет „Васил Левски“, който ще отбележи тържествено 6 май – Деня на храбростта и празника на Българската армия.

В 13 часа кметът на Велико Търново Даниeл Панов и началникът на военния вуз бриг. ген. Иван Маламов ще посрещнат президента Радев пред Катедралния храм. Великотърновският митрополит Григорий ще благослови бойните знамена на Военния университет. Оттам знамената, Представителният блок на НВУ и официалните гости ще се включат в шествие до сградата на Община Велико Търново.

В центъра на старопрестолния град ще се проведе военен ритуал за тържественото отбелязване на Деня на храбростта и празника на Българската армия.

В церемонията ще участват курсанти от двата факултета – „Общовойскови“ и „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен на НВУ „Васил Левски“, военният духов оркестър на НВУ, блок, съставен от първите обучаеми за служба в Доброволния резерв на Българската армия и Гвардейският отряд на Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“.

По същото време се открива и Десетото юбилейно издание на Националния събор на овцевъдите край Петропавловския манастир над Лясковец. Очаква се президентът Румен Радев в следобедните часове на празничния ден да посети многолюдното събитие, което ще събере стотици фермери, фолклорни изпълнители и изложители от страната и чужбина.

Веселина АНГЕЛОВА

Снимка архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *