У нас

Започна записването за участие в конкурса „Сайт на годината 2022“

Започна записването за участие в конкурса „Сайт на годината 2022″, съобщава Фондация за активно развитие на уеб, която е организатор на конкурса.

Надпреварата тази година ще се проведе под надслов „Най-добрите сайтове заслужават признание“ и ще предложи на участниците много полезна информация, свързана с разработката и оформлението на качествени уеб проекти.

„Отново настъпи любимото ни време в годината, когато се срещаме с талантливи създатели на уеб съдържание и техните проекти. Тази година сме предвидили за тях няколко нововъведения и нямаме търпение да им дадем поле за изява. Вече сме убедени, че заедно показваме добрите примери и градим общност, подкрепяща хубавите български уеб сайтове“, споделя Жюстин Томс, създател на конкурса.

Сред новостите в „Сайт на годината 2022“ са и допълнителните категории, за които ще може да гласува само публиката. Сред тях е категорията „Подкаст“, в която могат да кандидатстват създатели на този все по-популярен през последните години формат. За втора поредна година в рамките на конкурса ще има и дни на българската кирилица.

В надпреварата могат да участват проекти на всички езици, които са създадени в България и от български екипи и фирми. Тази година обаче бонус точка ще получават сайтовете, създадени на българска кирилица.

Всички уеб разработки ще бъдат разгледани и оценени от национално жури от експерти по програмиране, уеб дизайн или дигитален маркетинг. Победителите ще получат престижното отличие „Сайт на годината“ за съответната категория, уникална статуетка и грамота.

В конкурса няма да бъдат допускани за участие проекти, които: разпространяват информация, данни, текст, софтуер, музика, звук, фотографии, графики, видео, съобщения или други материали (за по-кратко общо наричани „информация“), нарушаващи по какъвто и да е начин конституционно гарантираните права на гражданите; нарушават приложимо българско или международно право; са насочени срещу правата на малолетни по какъвто и да е начин; разпространяват, свалят, изпращат, или по друг начин правят достъпна информация, върху която нямат законни или договорни права, включително, но не само права върху патент, марка, търговска тайна, авторски и други сродни права; разпространяват „верижни писма“, „джънк мейлове“, „пирамидни схеми“ или други подобни форми; разпространяват, свалят, изпращат или по друг начин правят достъпни материали, които съдържат софтуерни вируси или друг компютърен код, файл или програма, създадени, за да прекъснат, разрушат или ограничат функционирането по какъвто и да е начин на софтуер, хардуер или телекомуникационно оборудване.

Един сайт може да участва само в една категория. Сайтове, участвали и печелили награда в предишни издания на конкурса, ще трябва да декларират и посочват значимо подобрение, за да участват отново.

До 28 май желаещите могат да се включат, заплащайки по-ниска цена за ранна регистрация. Цените за регистрация са между 100 и 140 лева.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *