Горна ОряховицаОбщество

Набират документи за „Топъл обяд“ в Горна Оряховица за хора с доходи под 413 лв.

Община Горна Оряховица започва подготовка и набиране на документи за предоставяне на услугата „Топъл обяд“, която се очаква да стартира през есента. Тя ще се осигурява безплатно и ще обхване потребителите от всички населени места на общината. Предстои Община Горна Оряховица да подготви мащабен проект за услугата „Топъл обяд“ за следващия програмен период.

От 2 май в бившия Туристически център на Общината ще бъде отворена приемна всеки работен ден от 8.00 ч до 17.00 ч. Там могат да се подават заявления, както и да се получи допълнителна информация от потребителите. Нуждаещите се лица трябва да бъдат без доходи или с доходи под линията на бедност, която е 413 лв. В населените места от общината заявленията ще се приемат в кметствата.

Основната ни цел при подготовката и кандидатстването за услугата „Топъл обяд“ е да обхванем с нея колкото може повече хора. Това е особено необходимо сега, в условията на икономическа криза и непрекъснато нарастваща инфлация. С това увеличение на цените много хора вече изпитват затруднение при осигуряването на прехрана. Затова нашата цел е да им помогнем поне малко, за да бъдат спокойни, че имат осигурена топла храна през предстоящия зимен период, който няма да е никак лесен, коментира кметът на общината инж. Добромир Добрев. Допълнителна информация от потребителите може да се получи и на телефон 0879 115 635.

Социалната услуга обхваща всички населени места в община Горна Оряховица.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *