Кметът на Златарица Михаил Ганев: Ден след празника ни започваме ремонт за над 1 млн. лв. на градския площад

Днес красивият град Златарица отбелязва своя празник, а още утре ще стартира ремонтът на площад „Първи май“ за над 1 млн. лв. Амбициите на кмета Михаил Ганев са Златарица да се превърне в европейски град с развита инфраструктура и добра икономика. Градоначалникът се обърна с пожелания към своите съграждани по случай празника на града.


Днес Златарица празнува, какво е усещането за всеки златарчанин?

– Посрещаме с вълнение празника на нашия град, който отразява всички нас с нашето многообразие, емоции, действия. Чувство на радост, чувство на гордост!

– С какво е различна Златарица от останалите общини в област Велико Търново?

– С постиженията в областта на земеделието, животновъдството, бизнеса и търговията. Община Златарица е успяла да съхрани своите традиции и обичаи.

– Вече няколко години сте кмет, започнахте амбициозно своя първи мандат, над какви проекти работите в момента?

– Днес в изграждането на модерна градска среда Община Златарица създава парк за рекреация и отдих на стойност близо 120 000 лв. И тук искам да споделя с всички вас, че утре започва изпълнението на проекта за реконструкция и обновяване на площад „Първи май“ на стойност 1 050 000 лв.

– Ако някой каже, че да си кмет, е лесно, то той би излъгал. Срещате ли често трудности в работата и как ги преодолявате?

– Така е, трудности има, но когато човек е силно мотивиран и има желание, мечти и вяра в това, което прави, нещата се получават.

– Не е лесно да покоряваш върхове, но Вие сте покорили не един. Може би най-значимият е този от 2010 г. в Москва, когато закичихте България със злато от Световното първенство по борба. В тази връзка, по-лесна ли е борбата в политиката?

– В живота някои хора се борят за мечтите си, а други се борят за власт. Моята мечта е Златарица да придобие облик на европейски град.

– Как искате да изглежда Златарица в обозримото бъдеще?

– Модерен европейски град с изградена инфраструктура, развита икономика и приятно място за живеене.

– Какво ще пожелаете на всички жители на Златарица и на гостите на града в днешния празничен ден?

– Пожелавам на всички жители на община Златарица от все сърце да бъдат здрави, успехи във всичко и много нови благодатни начинания за добруването на общината! Честит празник!

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *