„Много е възможно“ Украйна да разгроми руската армия, заяви британският министър на отбраната

Британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че е „много възможно“ Украйна да победи руската армия, и призова руския президент Владимир Путин да се примири, че в дългосрочен план Москва е загубила, предаде Ройтерс.

„Много е възможно Украйна до такава степен да разгроми руската армия, че да се наложи руската армия да се върнe на позициите си отпреди февруари“, каза Уолъс в реч в Националния военен музей в Лондон, съвпаднала с парада за Деня на победата в Русия. „Путин трябва да се примири, че в дългосрочен план е губещ, и то напълно губещ. Русия не е това, което беше.“

Уолъс заяви, че Путин и генералите му копират фашизма и тиранията отпреди 77 години, и че инвазията им в Украйна е петно върху руската военна история. По думите му руските генерали са също толкова виновни, колкото и президентът им, и трябва да бъдат изправени пред военен съд.  „С инвазията в Украйна Путин и генералите от най-близкото му обкръжение копират фашизма и тиранията отпреди 77 години, повтаряйки грешките на тоталитарните режими от миналия век“, каза той.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.