Образование

Възпитаници на ПГСАГ „Ангел Попов“ отново с призови места от международен конкурс

За шеста поредна година ученици от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ завоюваха призови места в международния конкурс за компютърна рисунка и колаж „Творчество без граници“, който се провежда в Хасково. Надпреварата се организира под патронажа на еврокомисаря по иновации, научни изследвания, култура и образование Мария Габриел.

Йоана Иванова спечели два златни медала в категориите „Компютърна рисунка“ и „Колаж“; а Ани Еросалимова и Васил Кюркчиев завоюваха сребърни медали в категория „Компютърна рисунка“.

Йоана Иванова е на първо място и на първия международен конкурс на изкуствата в категория „Дигитална рисунка“, организиран от Фондация за подкрепа на ярки таланти в областта на изкуствата, науката, спорта.

Тримата ученици са абитуриенти, специалност „Интериорен дизайн“, а техен ръководител и вдъхновител е госпожа Даниела Петрова, старши учител практическо обучение по специалността.

В международния конкурс „Творчество без граници“ са участвали над 1000 младежи. От България са участвали 344 рисунки и 296 колажа. 105 творби са изпратени от други държави, сред които Черна гора, Украйна и Сърбия.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *