ОбразованиеСвищов

В „ОБУВКИТЕ НА КМЕТА“ – ПЕТОКЛАСНИКЪТ ЦВЕТЕЛИН ИВАНОВ СЕДНА НА СТОЛА НА СВИЩОВСКИЯ ГРАДОНАЧАЛНИК В ДЕНЯ НА УЧЕНИЧЕСКОТО САМОУПРАВЛЕНИЕ

На 9 май, по повод Деня на ученическото самоуправление и Деня на Европа, Община Свищов отвори вратите си за учениците на СУ „Цветан Радославов“. Възможност да бъдат кмет, заместник-кметове, председател на общински съвет и секретар за един ден имаха учениците от V, VII и VIII класове на СУ „Цветан Радославов“.

Петокласникът-отличник Цветелин Иванов, отличаващ се с управленчески и лидерски качества зае позицията „Кмет на Община Свищов“.

Длъжността „Председател на Общинския съвет“ зае Димана Ангелова , ученичка от VIII клас, а на местата на четиримата заместник-кметове застанаха седмокласничката Кремена Иванова и момичетата от осми клас – Райна Георгиева, Ливия Иванова и Алессандра Варамезов. Като секретар на Общината се изяви лъчезарната Лиана Димитрова от VII клас.

Точно в 13:00 часа в Гербова зала с кратък поздрав кметът д-р Генчо Генчев откри срещата и в кратка оперативка представи функциите и дейността на заемащите ръководни постове в общинската администрация. Не след дълго ученици и общински ръководители поеха към работните помещения.

След проведената инициатива и натрупания, макар и малък опит в управлението на общината, учениците споделиха , че са изключително развълнувани и радостни от факта, че Община Свищов отбеляза по такъв деен начин Деня на ученическото местно самоуправление. Според тях това показва, че тя проявява интерес и доверие към младите хора, които са бъдещето и животът на един град, на една държава. Видяното и наученото в днешния ден ги е накарало да се замислят за всички отговорни решения и дейности, които се случват в тази сграда и затова, че зад успеха на едно прогресивно общество стоят добрите взаимоотношения между граждани и администрация.

Отдел „Образование“ към община Свищов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *