Момиче, работещо в търновско заведение, върна забравен портфейл с 1000 лв. на собственика му

БЕЗКОРИСТНА ПОСТЪПКА НА МОМИЧЕ, РАБОТЕЩО В КАФЕНЕ В СТАРАТА СТОЛИЦА, ТРОГНА ТЪРНОВЕЦА ЯНИ КАРКОРОВ, който е председател на ловната дружинка в Хотница. Боляринът посетил в понеделник следобед около 16:00 часа популярното заведение „Амарето“ , но в бързината, докато плащал, забравил портмонето си. В портфейла имало току-що изтеглени 1000 лв.

„Докато пиех бира, дойде едно от момичетата от персонала и ми го върна. Поисках да му се отблагодаря по някакъв начин, ала то каза, че това му е задължение. Преди да си тръгна, скрито оставих 20 лева на масата, но момичето ме догони и ми ги върна“, разказва търновецът.

Така всъщност за втори път момичето изненадало приятно ловеца, тъй като отказало да получи нещо в замяна за добрината си. Разтълкувал това като напълно нормална постъпка за девойката, която е провокирана от нейното възпитание и ценности.

„Очарован съм от отношението на двете млади дами, които в този следобед работеха в заведението. Тяхната постъпка показва, че и у нас има добри хора, особено младежи, на които винаги може да се разчита. Те са бъдещето на България и аз вярвам, че то е в добри ръце“, допълва той.

Каркоров е възхитен от добротата на девойката, защото вероятно цял месец се труди за сумата, която, без да се замисли, върнала. Той пожела чрез страниците на „Борба“ да се даде гласност на постъпката на момичето и да покаже, че все още има доблестни прояви, които заслужават уважение и гласност.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимката е илюстративна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *