Огромна пукнатина зее в основите на блок във В. Търново

Предимно възрастни и наематели не отделят средства за сградата на ул. „Краков“

 

Огромна пукнатина от слягане заплашително е зейнала в блока на ул. „Краков“ 6, вх. А и е опасала терасата на първия етаж. Блокът се намира срещу Спортната зала в старата столица. Покрай него минават мнозина, а нелицеприятната гледка никак не говори добре както за собствениците, така и за общинарите, защото предписания няма. Проблемът е от 15-ина години и с него явно са свикнали живущите във входа, защото до този момент не са предприели никакви действия. „То животът ми замина, вие ме занимавате с пукнатината… И на моя апартамент има слягане. Тук е зидария, ще издържи“, е коментарът на собственикът на жилище от другата страна на входа. Действително, добре си личат опитите му да попълни с хоросан пукнатините по фасадата непосредствено под единия от прозорците му.

Блокът е строен през 1971 г. и се вижда по занемарения му вид, че капитални ремонти по него не са правени. По наблюдения на екипа на „Борба“ въпросният вход се населява предимно от възрастни хора или млади наематели, които нямат или средства, или интерес да обезопасят входа, защото тръгне ли да се срутва терасата на първия етаж, по реда си на земята ще се озоват всички. Тогава никой не може да предскаже дали няма да пострадат и хора.

А апартаментът непосредствено над пукнатината е обявен за продан. Собствениците му живеят в София, но с този дефект едва ли ще има желаещи да го закупят, нищо че в момента пазарът на имоти е особено активен.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

3 thoughts on “Огромна пукнатина зее в основите на блок във В. Търново

 • 10.05.2022 в 12:31
  Permalink

  Питаха ли специалист, преди да затварят тераси и да пристрояват ? Основите на блока не потъват, потъват под пристроените части.

  Отговор
 • 13.05.2022 в 15:32
  Permalink

  Аз като гледам тая пукнатина е на някаква самоделна добавка. Не разбирам къде е драмата. Под терасата изглежда е имало място, а сега с пукнатината ще падне блока сигурно.

  Отговор
 • 16.05.2022 в 11:54
  Permalink

  Като гледам дъждовната вода се излива в основите. Просто да си отведат дъждовните води и ще спре пропадането, ако не е късно вече, разбира се.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.