Имоти за 750 000 лв. вади за продан Община Велико Търново само за месец

Търговете през май следват един след друг, за да пълнят градската хазна

 

Ракиджийница, застроени и незастроени терени за производствена дейност, офиси, ресторант, магазин, разсадник и имот във Вонеща вода изкарва за продан Общинската агенция за приватизация през май. Общата начална стойност на обектите е близо 750 000 лв. с ДДС, а в някои дни от месеца са насрочени по няколко търга. Повечето имоти са предлагани нееднократно, но може би през тази пролет те ще намерят новия си собственик, защото има доста атрактивни предложения.

Едно от тях е ракиджийницата в с. Ветринци, а търгът е обявен за 13 май. За сградата от 56 кв. м е определена първоначална цена от 12 хиляди лева, като стъпката за явно наддаване е 600 лв. Магазин в кв. „Асенов“ на ул. „Цар Иван Шишман“ 2 във Велико Търново от 40 кв. м заедно със склад от 6 квадрата и отстъпено място за строеж се продава за 30 525 лв. начална цена.

Магазинът в кв. „Асенов“ на улица „Цар Иван Шишман“ 2.

Незастроен имот в с. Вонеща вода от 435 кв. м също е на пазара. Началната му цена е 7850 лв., а до този терен има друга сграда, строена да приютява туристи. В същия ден, 18 май, е насрочен търг и за имот със сграда в с. Райковци с РЗП 342 кв. м. Цената му тръгва от 10 148 лв.

По правило 30% от цената за имот в малко населено място отива за него, а останалото влиза в общинската хазна.

Отново се предлагат и офиси на различни етажи и с различна квадратура в сградата на бившето БКС на ул. „Н. Габровски“ 78. От всички помещения през годините останаха непродадени само три и сега те отново са актуални. На 25 май, който желае, може да наддава за ресторанта в същата сграда. Застроената му площ е 442 квадрата, а първоначалната цена, намалявана нееднократно, е 149 850 лв. без ДДС.

Два имота в списъка за продажба правят впечатление с възможностите, които предоставят пред евентуалните нови собственици. Единият е незастроен терен от 812 кв. метра в м. Дълга лъка, предназначен за производствено-складови дейности. Наддаването за него ще започне от 69 785 лв. Най-скъпият имот, който ще се продава през май обаче, се намира в м. Сухи чеир край Велико Търново. Разсадникът заедно с построените в него 6 сгради, разположени на площ от 20 декара, е с начална цена 309 170 лв.

А училището в с. Никюп отново остана непродадено. Търгът за сградата с цена 42 000 лв. се провали, защото не се е явил нито един кандидат, научи „Борба“.

Ана РАЙКОВСКА

2 thoughts on “Имоти за 750 000 лв. вади за продан Община Велико Търново само за месец

 • 11.05.2022 в 10:22
  Permalink

  Асенова махала е изключително забутан и западнал квартал, в който са закрити вече съществуващи магазини, защото търговията явно не върви. Въпросната улица е черен път, който се разкалва ужасно.

  Отговор
  • 11.05.2022 в 13:43
   Permalink

   В нормалните държави крайбрежните улици са най-атрактивни, а ние бягаме далече от реката.

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.