За втори път вокална група „Сияние” гостува на Бони Милчева

За втори път вокална група „Сияние“ от Полски Тръмбеш гостува на емблематичното предаване по телевизия СКАТ с водещ Бони Милчева „Ако зажалиш…“. С прекрасен букет от пролетни цветя групата пожела творческо дълголетие на Бони Милчева и на нейното предаване, а Нелушка Миновска поздрави нея и групата по случай участието в предаването.

С жизнерадостната песен „Кафето“ в изпълнение на групата Бони Милчева поздрави кмета на община Полски Тръмбеш Георги Чакъров, като си припомни гостоприемството, с което бе посрещната на концерта й в Полски Тръмбеш, както и красивия шадраван в центъра на града. Групата съществува към читалището в града от 14 години.

Участието й в предаването не е първо. Изява имаше и през есента на 2019 година. Традиция е ВГ „Сияние“ с ръководител Петър Петров да изпълнява и популяризира старата градска и шлагерна песен както в предавания по телевизията, така и с участия в конкурси и фестивали в страната.

Последното участие на групата бе през юни 2021 година в град Хисаря, откъдето се завърна със златен медал. Освен стари градски и шлагерни песни групата изпълнява и български естрадни песни. Участва и във фестивали и конкурси за руска песен. В следващите месеци ВГ „Сияние“ се подготвя за участие във фестивала на старата градска песен в гр. Велинград.

Сн. личен архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.