„Еконт“ ще осигури работа на бежанци от Украйна

„Еконт“ ще осигури работа на бежанци от Украйна на различни позиции в компанията и дарява общо 100 000 лева на организации, които помагат на емигранти от воюващата с Русия страна, съобщиха от фирмата.

Чрез финансовото дарение украинските граждани ще могат да си осигурят дом, медицински грижи, евакуация от Украйна, транспорт и настаняване в България, съдействие по правни, финансови и други въпроси.

В компанията вярват, че човек е създаден, за да живее, твори и гради и че всеки има право да се чувства пълноценен. Затова „Еконт“ дава възможност на украинските граждани да продължат да се развиват, като се присъединят към компанията.  За работа може да се кандидатства на сайта на „Еконт“. Подходящите позиции са обявени на английски език през платформите Job Tiger, People to People и Bulgaria for Ukraine. Бежанците трябва да се регистрират в Бюро по труда в града, в който се намират, и да поискат да бъдат насочени към позиции в „Еконт“.

Необходимо е чужденците да се регистрират в регистрационната служба за временна закрила и ще получат незабавно регистрационна карта. Тя им позволява да влязат на пазара на труда като български граждани. При въпроси относно перспективите за работа в „Еконт“ за граждани на Украйна хората могат да се свържат през телефон  +359 87 885 72 33 и  на [email protected].

Всички от „Еконт“ са убедени, че заедно могат да съдействат на хората от Украйна да се чувстват сигурни и пълноценни. Компанията вярва, че едно развито общество има отговорността да споделя добрия пример с другите и да ги подкрепя в нужда, пише в съобщението.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.