Спасиха работника, който едва не загуби живота си в шахта в Долна Оряховица

46-ГОДИШНИЯТ МЪЖ, КОЙТО ПОСТРАДА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ТЕЖКО, ДОКАТО ПОЧИСТВА ШАХТА В ПОМПЕНАТА СТАНЦИЯ В ДОЛНА ОРЯХОВИЦА, БЕ ВЪРНАТ КЪМ ЖИВОТА от медиците в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Пациентът бе под грижите на специалистите от Отделението по реанимация, където постъпи с черепно-мозъчна травма, увреждане на белия дроб и с пряка опасност за фатален край.

За по-малко от седмица лекарите успяха да го изведат от апаратната вентилация и да стабилизират състоянието му. Токсичните усложнения са преодолени благодарение на работата на единствения токсиколог в региона д-р Виолета Пашова, която съдейства на колегите си от Велико Търново.

Мъжът е изписан от интензивното отделение в сряда и е преместен в кардиологията за по-нататъшно лечение.

46-годишният пациент пострада при инцидента на 3 май, когато с още двама работници слязоха да почистят шахта в помпената станция, но се натровиха със сероводород. Колегите му починаха на място, а той оцеля и бе изваден от екип на Гражданска защита. Инспекцията по труда установи, че никой от работниците не е носил противогаз, по случая работи прокуратурата във Велико Търново.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.