Църквата „Св. 40 мъченици“ и Сарафкина къща очакват посетители в Нощта на музеите във Велико Търново

Църквата „Св. 40 мъченици“ и „Сарафкина къща“ очакват посетители в Нощта на музеите във Велико Търново. На 14 май Регионалният исторически музей във Велико Търново се включва в инициативата Европейска нощ на музеите. Два музейни обекта – църквата „Св. 40 мъченици“ и „Сарафкина къща“ ще работят с удължено работно време – до 24:00 ч., посрещайки своите посетители безплатно, съобщиха от културната институция.

В музей „Сарафкина къща“ от 19:00 ч. ученици от Средно училище „Емилиян Станев“ ще изнесат литературно-музикална програма под наслов „Господи, колко си хубава!“.

Нощта на музеите се провежда по инициатива на френското Министерство на културата от 2005 г. По своя формат тя  представлява широко отворена програма към различни публики, които имат възможност не само да се докоснат до експонатите и творбите, представени от музеи и галерии, но и да почувстват посланията им.
Акцентира се върху младата аудитория, чрез представяне на необичайна и атрактивна програма, която освен възможността за запознаване с културното наследство, да предлага и други културни прояви.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.