В Г. Оряховица студенти попиха от опита на най-дългогодишната фармацевтка у нас

20 СТУДЕНТИ ОТ МЕДИЦИНСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ В ПЛЕВЕН ПОСЕТИХА ДРОГЕРИЯТА НА ИЗВЕСТНАТА ФАРМАЦЕВТКА КАТЯ ИВАНОВА В ГОРНА ОРЯХОВИЦА. Младите хора използваха визитата, за да се докоснат до енциклопедичните знания на живата история на билколечението в региона. Специалистката има 54 години опит зад гърба си и е помогнала на хиляди пациенти да открият цяр за болките и страданията си.

Катя Иванова проведе своеобразен изпит на гостите си с помощта на букет от билки, който беше набрала специално за целта. Студентите прекараха няколко часа при нея и не спираха да задават въпроси за всичко, което ги интересува.

Любопитството на бъдещите помощник-фармацевти развълнува горнооряховчанката, която изрази надежда някой от тях да дойде да работи в нейната дрогерия след дипломирането.

Неслучайно младите хора проведоха открит урок в обекта на Катя Иванова. Тя е автор на повече от 130 рецепти с над 3000 билки. Заради отдадената си работа е получила многобройни награди, сред които за принос в здравеопазването на община Горна Оряховица, почетен знак „Кристално хаванче” на Националното сдружение на бакалавър фармацевтите и др.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.