Водещи новиниОбщество

Даниел Панов не позволи на търновските таксиджии да вдигат цените

ЦЕНИТЕ НА ТАКСИМЕТРОВИТЕ УСЛУГИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЩЕ ОСТАНАТ НЕПРОМЕНЕНИ И НЯМА ДА СЕ УВЕЛИЧАВАТ, става ясно от позиция на кмета Даниел Панов към общинските съветници в старата столица. Шофьорите на таксита входираха предложение за скок на услугата за километър пробег. Те внесоха два варианта, като единият предвиждаше цена от 1,09 до 1,79 лв. за дневна и от 1,19 до 1,89 лв. за нощна тарифа. Вторият пък предвиждаше от 1,19 до 1,89 лв. за дневна и от 1,29 до 1,99 за нощна тарифа.

От бранша чакат отговор от Общинския съвет, а не от кмета.

АРГУМЕНТИТЕ НА ДАНИЕЛ ПАНОВ ДА ОТХВЪРЛИ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО СА, ЧЕ И КЪМ МОМЕНТА МАКСИМАЛНО ДОПУСТИМАТА ЦЕНА ЗА ДНЕВЕН ПРЕХОД НА КИЛОМЕТЪР Е 1,20 ЛВ., А ЗА НОЩЕН 1,40 ЛВ. Въпреки това водачите на таксиметрови автомобили возят масово на около 99 ст. Тоест те не се възползват от възможността да променят цените си, което на практика прави излишно промяната на наредбата.

„В интерес на гражданите към момента изобщо не е наложително, нито препоръчително да се променят минималните и максималните цени на таксиметров превоз за километър пробег“, казва в позицията си Даниел Панов. Според него цените не бива да се увеличават и заради ремонта на бул. „България“, което е предпоставка за по-дълги курсове на таксиметровите шофьори, които трябва да заобикалят, за да закарат пътниците до вкъщи.

364 СА РЕГИСТРИРАНИТЕ ТАКСИМЕТРОВИ КОЛИ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. ВОДАЧИТЕ НА 271 ОТ ТЯХ СА СЕ ПОДПИСАЛИ С ИСКАНЕ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ТАКСИТЕ, което беше входирано за разглеждане към общинските съветници. Представителите от различни фирми изтъкват факта, че за две години цените на горивата са скочили двойно, включително всички услуги, съпътстващи поддръжката на един таксиметров автомобил.

„Разочаровани сме. Няма да правим нищо, защото това е мнението на кмета и той го е изпратил до Общинския съвет. Но решението трябва да бъде от местния парламент. Ние ще изчакаме законовите срокове и да получим отговор от Общинския съвет. Кметът смята по този начин, но Общинският съвет може да има друго мнение, затова, докато не си получим официално отговора, няма да правим нищо. Почти всеки ден цените на горивата стават по-високи. За нас по-добрият вариант е вторият, който сме предложили. Може и да има отлив, може по-рядко да пътуват. Но може и хората да започнат да се обединяват, да пътуват по няколко души в кола. И ние мислим за клиентите, гледаме тарифите да са достъпни“, сподели Светослав Марчев, който представлява таксиметровите водачи в искането им за вдигане на цените.

One thought on “Даниел Панов не позволи на търновските таксиджии да вдигат цените

  • Трябва да обичаме себе си и другите, само така ще напълним душите си.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *