77 зрелостници изпратиха в ПГСАГ „Ангел Попов“

77 зрелостници изпратиха в Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия във Велико Търново.  Училищният двор за последен път събра  абитуриентите с техните учители, съученици и приятели.  Дванадесетокласниците се обучаваха в паралелките „Строителство и архитектура“, „Интериорен дизайн“ и „Геодезия“.

Тържественото изпращане  започна с питка и приветствие от директора на гимназията д-р Евгения Илиева. Тя  припомни на завършващите първите им стъпки в училище, които младежите са извървели, за да стигнат до деня  на своята  зрелост. Тя връчи грамоти и награди на зрелостниците за активно участие и класиране на призови места в редица конкурси и състезания.

21 са наградените ученици, които в курса на обучение са получавали отличия от училищни, областни, национални и международни състезания и конкурси.

Поздравления направиха представители на класните ръководители и на учениците осмокласници. Прозвучаха и думите за благодарност и приветствие от представители на випуск 2022.

Много настроение внесоха музикалните изпълнения на учениците от ПГСАГ „Ангел Попов“, които разчувстваха   бъдещите строителни техници, геодезисти и дизайнери.

Емоционалното тържествено изпращане завърши с дефиле на  абитуриентите на Випуск 2022 по червения килим под цветни арки.

Михаил МИХАЛЕВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.