Абитуриенти коленичиха пред класните си при изпращането в Старопрестолна гимназия по икономика

Положиха клетва да отстояват себе си и да постигат мечтите си

Абитуриентите от Випуск 2022 в Старопрестолна гимназия по икономика коленичиха пред своите класни ръководители по време на изпращането в училището. По този начин зрелостниците засвидетелстваха уважение към своите учители.

Те положиха и традиционната клетва на гимназията, която всеки дванадесетокласник повтаря при завършването си.

„Кълна се пред руините на Царевград Търнов, където са положени основите на моето училище. Да пазя вечно жив спомена за моите учители, моите съученици и приятели. Заклевам се да се боря отстоявайки себе си, да постигам мечтите си, да извървя пътя си достойно. Заклевам се винаги да се връщам с трепет тук, където са положени основите на моето училище. Където непреходни са годините на младостта, както са вечни стените на Царевец“, заклеха се заедно всички зрелостници.

Във всеобща прегръдка те направиха кръг, слушайки и пеейки знаменитата песен „Клетва“ на Кирил Маречков. Това разчувства още веднъж всички присъстващи, голяма част от които не скриха сълзите си от вълнение.

А зрелостниците бяха подготвили и пищна хореография с разноцветни димки, които бяха запалени на фона на стария град. След като изгаснаха, думата взе единадесетокласничката Ивет Игнатова, която поздрави абитуриентите.

„Този ден е ваш, защото мигът на зрелостта е най-чаканият и е свързан с много вълнения- раздялата с детството, любимите учители и любимият клас. Ние, единадесетокласниците, ви пожелаваме да превръщате трудностите в победи и мечтите в реалност. Усмихвайте се на живота, обичайте скъпи приятели и не забравяйте, че бъдещето е пред вас“, обърна се към всички Ивет Игнатова.

От името на своя XII „А“ клас Ивона Иванова поздрави  класната Ангелина Великова. В стихотворна форма тя изрази обичта на всички към нея, което разчувства силно преподавателката.

„Благодарим за грижите, за старанието във всеки един учебен час и за нервите, които опъваше всеки от нас. Помнете онзи детски глас, гонещ в коридора само вас. Често ни питате каква е рецептата на любовта, а тя се крие в това да бъдете наш приятел, а не враг. Простете ни многобройните извинителни бележки и отсъствията в час. Оттеглете поредната молба за напускане, защото не ви пускаме“, беше част от обръщението на зрелостниците.

Последният училищен звънец беше ударен от директора на училището Виолета Йосифова, която поздрави всички зрелостници.

Михаил МИХАЛЕВ

сн. авторът

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.