Шампанско, разноцветни димки и много настроение в последния учебен ден на зрелостниците от Езикова гимназия

В истински празник за Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” се превърна изпращането на абитуриентите в първия горещ ден на годината. Всяка от шестте паралелки премина по червения килим гръмвайки шампанско и оцветявайки въздуха с димки в различни цветове. Настроението поддържаше и ритмичната музика. Здравец и свитък с цитати на известни автори подари на всеки един от учениците си класната на 12 А Христина Братоева, а едната от паралелките се водеше от момък в народна носия и българското знаме в ръка.

 

 

В началото на тържествената част абитуриентите от знаменната група предадоха на по-малките знамето на училището и заеха мястото си сред съучениците в строя за последен път.

„Днес, скъпи мои, вие сте на най-сигурното и най-прекрасно място – в нашите мисли и молитви. Изпращаме ви с думи на благодарност за това, че през изминалите пет години ни подарихте много прекрасни моменти, поводи за гордост и емоции. Понякога бяхте шумни, друг път  – непокорни, но си бяхте вие. Желая ви здраве, да се справяте с новите предизвикателства така, както един „златаревец” може. Обичам ви и на добър час!”, с тези прочувствени думи се обърна към абитуриентите директорката на училището Смилена Тодорова, след което тържествено пред всички й бе връчена поканата за бала. Те бяха поздравени и от зам.-областната управителка Соня Будева.

За отличен успех, изключителни постижения и класирания на призови места в международни и национални олимпиади, конкурси и др. форуми Педагогическият съвет отличи 4-ма с почетен плакет – аура. Голямата годишна награда на Езикова гимназия бе връчена на Маринела Люцканова от 12 а клас, а другите отличени са Есин Мехмедали, Виктория Васкова и Александра Младенова. 33-ма абитуриенти получиха почетна грамота за успехите си.

Думи на благодарност към своите учители отправиха и завършващите.

Песента „Клетва” от филма „Вчера” бе музикалният поздрав на осмокласниците към абитуриентите, а накрая всички се хванаха на хорото.

Ана Райковска

Сн. авторката

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.