Три първи места за златното момиче на Virginia Ballet Кристин Сутрова в национален фестивал на камерния танц

Кристин Сутрова от Virginia Ballet се върна от 19-ото издание на „Фестивал на камерния танц“, гр. Хасково, като абсолютен шампион в категорията за солисти до 16 години! Събитието с националнен мащаб, провело се от 6 до 8 май, събра 600 участници от 33 балетни школи. Въпреки сериозната конкуренция Криси спечели сърцата на журито и беше отличена с първи места и три златни медала в категориите класически балет, характерни и съвременни танци.
Ето какво споделя Кристин Сутрова за конкурса и своето участие в него:
– Състезанието беше организирано много добре – стегнато, но празнично. Конкуренцията беше от цялата страна – София, Варна, Бургас, Пловдив, Сливен, Перник, Хасково, Димитровград и др. Участници бяха разделени както по възрастови групи, така и по професионални умения. Всички балетни школи се представиха на ниво и целият фестивал се превърна в прекрасен празник на изкуството.

А най-хубавото на всички тези състезания е, че откриваме и създаваме нови приятелства.
Кристин Сутрова танцува във Virginia Ballet вече 10 години. За това време тя израства като танцьор и състезател, но и като творческа и организирана личност, винаги оригинална, дейна и отговорна.
Извън балетната зала Криси се занимава с графичен дизайн, каквато е специалността й в СУ „Ем. Станев“, и предпочита да прекарва свободното си време в пътувания или четене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.