Учители изпяха песен за сбогуване на зрелостниците от Гимназията по моден дизайн

Изпратиха ги с шампанско и арка от балони

Учители нарушиха традицията ученици да пеят песни по време на тържествата за изпращане на абитуриенти и този път те поздравиха с прекрасно изпълнение зрелостниците от Професионалната гимназия по моден дизайн във Велико Търново. Преподавателите изпълниха песента „Заедно“ на Графа, Любо и Орлин, което разчувства завършващите.

Те бяха изпратени с шампанско и преминаха под специално приготвена арка с лилави и бели балони. Зрелостниците получиха аплодисментите на своите съученици и приятели, а училищното знаме  мина покрай в тържествен марш за последен път.

С поздрав към всички се обърна директорът на гимназията Боряна Мочева. Тя си спомни моментът, в който преди пет години учениците са прекрачили за пръв път прага на училището.

„Тепърва ви предстоят много изпитания. Надявам се, че вашите класни ръководители са оставили траен спомен във вас. Бъдете здрави, вярвайте в себе си. Не се притеснявайте да грешите, защото от своите грешки се учите. Ще научите нещо, което ще ви направи по-добри. Използвайте наученото в училище в професионална насока. Усъвършенствайте се. Пожелавам ви да се реализирате успешно, да станете добри хора. Тръгвайте си от училище със спомен за добрите моменти. Забравете негативното. Предавайте доброто, на което сте се научили. Предавайте занаятите и професиите към следващите поколения“, каза директорът Боряна Мочева.

Михаил МИХАЛЕВ

Сн. авторът

One thought on “Учители изпяха песен за сбогуване на зрелостниците от Гимназията по моден дизайн

  • 14.05.2022 в 11:26
    Permalink

    Благодаря на журналиста Михалев, че представи по блестящ начин настроението в този пометен ден в Нашата ПГМД. И да аз, като учител по музика и практика реших, че тази песен,, Заедно“ е най подходяща за този случай. Благодаря Ви, вестник Борба

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.