Удари последният училищен звънец за абитуриентите на СУ „Емилиян Станев”

52 абитуриенти от паралелките по музика, изобразителни изкуства и софтуерни и хардуерни науки в СУ „Емилиян Станев” чуха днес за последен път училищният звънец. Те се появиха пред останалите ученици водени от първокласници и минаха през шпалир от деца в народни носии. С много емоции, смях и малко сълзи премина изпращането на дванадесетокласниците, което започна с изпълнение на националния химн от „Джуниър бенд” и издигане на трибагреника.

„Мили зрелостници, дойде вашият момент! Дойде последният учебен ден и последният учебен звънец. Аз не се съмнявам, че вие сте добре подготвени и ще се справите с всичко, което ви предстои. Защото за вас това беше един много, много труден финал. Всички преживяхме две тежки години, в които вие бяхте много малко време в училище. Надявам се, че това изпитание, през което преминахме всички заедно, е калило вашите характери и ще ви бъде ценен урок от тук нататък как да се справят във всякакви ситуации, които не зависят от вас. Смело напред, деца! Успешни бъдете, Випуск 22!“, каза в словото си директорът на гимназията Кина Котларска.

Учениците от 12 а клас изненадаха своите учители със забавни грамоти, а бъдещите IT специалисти от 12 б развеселиха всички със сътворената от тях „Ода на етичния хакер”. Зрелостниците благодариха и на първите си учители, посрещнали ги в любимото училище и въвели ги в света на знанието. И всичко това, придружено от бурни аплодисменти.

 

А за изпращането представители на Ученическия парламент бе подготвил красива арка, където абитуриентите да запечатат спомените си от последния учебен ден.

Ана Райковска

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.