Стотици великотърновци се забавляваха в Деня на отворените врати в „Кроношпан”

Стотици великотърновци заедно със семействата си се отзоваха на поканата на „Кроношпан” в Деня на отворените врати, за да видят с очите си какво има в огромното производството хале и да се запознаят по-подробно с компанията. А тя от своя страна бе подготвила истински празник в съботния ден. За децата имаше забавления и атракциони, докато възрастните се редяха на опашка за храна и напитки, които „Кроношпан” осигури като почерпка за своите посетители. Най-голямата атракция бе влакчето, което в 10-минутна обиколка обикаляше огромното предприятие и влизаше в халето, за да покаже производствените линии и складираната готова продукция от плоскости. Постоянно звучеше музика, а в паузите на програмата дечицата се възползваха от празната сцена, за да си потанцуват.

 

 

Празникът започна с латинотанци в изпълнение на клуб „Зоки” с ръководител Зорица Радловска, а после на сцената с народни танци излязоха малчуганите от група „Пчелица” на ДГ „Соня”.

Присъствието на деца и представители на детски градини от Велико Търново не бе случайно, защото за Деня на отворените врати организаторите бяха предвидили томбола с право на участие на държавните и общински детски градини на територията на Великотърновска община. Малко след 12,30 на сцената бяха призовани изпълнителните директори на завода на „Кроношпан България” ЕООД във Велико Търново Николай Банков, Асен Ников и Николай Цаха. Ръката на 7-годишната Веси от ДГ „Рада войвода” изтегли безпристрастно от прозрачна урна първите две награди – ламиниран паркет на стойност 800 лв. и другата – за 1500 лв., които спечелиха съответно ДГ „Евгения Кисимова” и ДГ „Слънце”. Друг шестгодишен юнак изтегли голямата награда – оборудване за детска площадка на стойност 7000 лв., а печеливш се оказа ДГ „Райна княгиня”.

Специален гост бе Янаки Лазаров – директор на СУ „Владимир Комаров“, с което „Кроношпан“ си партнира. В Деня на отворените врати от сцената към посетителите се обърна търговският директор Николай Банков: „Щастливи сме, че можем да покажем какво направихме през последните години и да се гордеем с постигнатото. А именно, да имаме една от най-модерните фабрики за производство на плоскости от дървесни частици за мебели. Нашето присъствие във Велико Търново е още от 2006 г. и още от първия ден се чувстваме като част от града. Изключително съм радостен, че днес при нас беше директорът на СУ „Владимир Комаров”. С училището имаме дългогодишни традиции и всяка година подкрепяме със стипендии най-добрите ученици. Какво по-хубаво да инвестираме в младите и в бъдещето на града…

Общият размер на инвестициите, които сме направили до момента са за над 500 милиона лв. и това не е краят. Това ни дава възможност да стигнем до над 50 страни. Брандът „Кроношпан” – Велико Търново е известен на много от нашите пазари. Ние участваме в развитието на града и искаме да продължим да съществуваме съвместно. Този празник днес е и за нас, и за вас от Велико Търново. Благодаря за подкрепата!”, заяви Николай Банков.

Празничната програма завърши с кръшните хора на ансамбъл „Болярче”.

Ана Райковска

Сн. авторката

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.