Безплатен бал получи абитуриент, чиято майка стана донор на органи

Разходите по тържеството бяха поети от собствениците на ресторанта, в който се проведе празникът

 

Мариян и баща му Симеон със собственичките на ресторанта.

19-ГОДИШНИЯТ МАРИЯН ХРИСТОВ ОТ БЯЛА ЧЕРКВА ОТБЕЛЯЗА ЗАВЪРШВАНЕ НА УЧИЛИЩЕ С ПИЩНО ТЪРЖЕСТВО ЗА СМЕТКА НА СПОНСОРИ И СОБСТВЕНИЦИТЕ НА РЕСТОРАНТ „ВЕНЕЦИЯ“ В ПАВЛИКЕНИ. Още през март шефовете на заведението обявиха желанието си да зарадват абитуриент в нужда, като организират бала му безвъзмездно. Те се спряха на момчето, тъй като то загуби майка си Емилия през 2021 г., но с органите й бяха спасени трима румънци. Съпричастни с трагедията и възхитени от хуманното решение на семейството, собствениците реализираха успешно каузата си. Зрелостникът отпразнува със семейството и най-близките си края на средното образование.

Мариян завършва СУ „Бачо Киро“ в Павликени и вече е приет да изучава английска филология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Около 30 души присъстваха на празника му в събота вечерта, а младежът трудно успя да скрие вълнението и възторга си от организираното събитие.

„Собствениците се бяха постарали нищо да не липсва и да имам незабравими спомени от бала си. Храната, украсата, атмосферата – всичко беше чудесно и нямам думи да изкажа благодарността си“, заяви Мариан.

ОСВЕН НА МАРИЯН В СЪЩАТА ВЕЧЕР БЕ ОТБЕЛЯЗАН И БАЛЪТ НА АДРИАНА АНДРЕЕВА, КОЯТО Е ОТГЛЕЖДАНА В ПРИЕМНО СЕМЕЙСТВО в Павликени, като разходите по тържеството също са поети от дарители и собствениците на заведението. Момичето завършва ПГАТ „Цанко Церковски“ и ще кандидатства за студентка.

Една от изненадите на вечерта била появата на сестрата на кмета на Павликени инж. Емануил Манолов, която прочела поздравително писмо за Мариян и Адриана от името на градоначалника, тъй като той бил възпрепятстван да присъства лично.

Галина ГЕОРГИЕВА

Снимки: Милена РУСАНОВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *