Водещи новиниОбразованиеОбщество

Детска градина „Евгения Кисимова“ отпразнува 60 години от създаването си

Децата представиха авторския спектакъл „Всички можем да летим“

Детска градина „Евгения Кисимова“ отпразнува 60 години от създаването си. В пълната зала на Музикално-драматичния театър „Константин Кисимов“ се събраха бивши възпитаници, учители и родители.

Всички те станаха свидетели на приказния авторски спектакъл на детската градина „Всички можем да летим“. Той е създаден по сценарий на педагожката Савина Попова и по музика на старши учителят Марияна Радева. Над постановката е работила и треньорката по народни танци Борислава Трифонова, а водещи бяха актрисите от Театъра Лиляна Иванова и Стефка Златкова.

На сцената излязоха всички деца от ДГ „Евгения Кисимова“, които имаха собствена роля в спектакъла. Зад приказната история, в която злия магьосник Мраковин превзема Земята, се крие героичната постъпка на момче, чийто криле не са подрязани. Именно то помага, заедно с всички добри деца, злото да бъде надвито. Във феерия от  цветове малките възпитаници на детската градина пресъздадоха по перфектен начин сюжета на спектакъла и заслужиха бурните аплодисменти на публиката. Преоблечени с ефектни костюми на юнаци, светулки, рози, мраковоини и свтовоини  те доказаха на всички, че могат да летят.

„Мили деца, запазете късче от приказния свят на детската градина, от вълшебния свят на приказките. Запазете добротата, вълшебството и обичта към хората. Нека с вяра посрещнем утрешния ден, с надежда пристъпваме към всяко ново и непознато, а любовта да ни помага в трудностите. Уважаеми родители, благодарим ви за усилията, разбирането и помощта, пожелаваме ви да запазите упоритостта и ентусиазма, които влагате за развитието на вашите деца“, обърна се към всички директорът на ДГ „Евгения Кисимова“ Цена Иванова.

Сред гостите на празника бяха зам.- кметът на Община Велико Търново проф. Георги Камарашев, заместник областният управител доц. Соня Будева, секретарят на Общината Мина Илиева, директорът на Дирекция „Образование“ Пенка Игнатова, директорът на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова, старши експертът по предучилищно образование в РУО Екатерина Миновска, директори на детски градини и училища. Всички те отправиха поздрав от сцената към присъстващите и поздравиха детската градина за годишнината.

Михаил МИХАЛЕВ

Снимки: авторът

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *